3 признака, че целите ви трябва да станат по-амбициозни

3 признака, че целите ви трябва да станат по-амбициозни
Източник: iStock/Guliver

В поставянето на големи цели винаги се крие известен риск. Може би затова толкова много хора се страхуват от него. Истината обаче е, че евентуалният провал не зависи от нивото на амбициозност. Такъв може да се случи и при мащабни проекти, и при най-обикновени, ежедневни задачи, пише Inc.com. Ето кои са признаците, че вашите цели не са достатъчно амбициозни.

1. Имате фиксиран начин на мислене.

Ако се ангажирате с постигането на цел, която не сте сигурни, че можете да постигнете, вие сте принудени да станете по-находчиви, по-креативни и да приемете нов начин на мислене. От друга страна, ако не можете да си представите една по-добра действителност, или поне по-различна от тази, в която живеете, то това означава, че имате фиксиран начин на мислене, който диктува разбирането ви за това какво можете да постигнете и какво не. Предизвикайте себе си, като си поставите амбициозна цел, и ще останете изненадани от способностите и уменията, които дори не сте предполагали, че имате.

2. Целите ви не са придружени от чувство на спешност и неотложност.

Лидерите, които си поставят амбициозни цели, нямат лукса постоянно да отлагат работата по тях и да си губят времето с незначителни дейности. Ако не намирате вдъхновение и мотивация в преследването на вашите цели и имате чувството, че дните ви просто минават, без да постигате нищо значимо, значи най-вероятно имате нужда от по-високи цели.

3. Очакванията ви са твърде ниски.

На никого не му е писано да бъде посредствен, стига това да не е единственото нещо, което той очаква от себе си.

Променете начина си на мислене, предприемете действие и очаквайте повече от себе си. И когато имате чувството, че сте попаднали в задънена улица, припомнете си думите на Конфуции: „Когато е очевидно, че целите ви не мога да бъдат постигнати, не променяйте целите, а действията си.“

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.