3 страхотни начина да повдигнете духа на екипа си


3 страхотни начина да повдигнете духа на екипа си
Снимка: iStock/Guliver

3387

Ако сте шеф или мениджър от известно време, вече сте се уверили, че успехът на фирмата ви зависи от това служителите да са ентусиазирани и продуктивни. За целта трябва да повдигнете общия дух на екипа. От Inc.com предлагат няколко начина. 

1. Създайте поводи за празнуване

Лесно е да забравите за страхотната работа, която служителите ви вършат всеки ден. Затрупани от работа, понякога не се замисляме за малките неща, които превръщат големите идеи в реалност.

Добрите продажби, развитието на нови продукти и положителните отзиви от страна на клиентите позволяват на служителите да разберат, че тяхната работа е част от нещо по-голямо и значимо, че макар и индиректно, те оставят следва в живота на хората. Това заслужава да бъде отпразнувано.

2. Време за почивка

Ниският дух и липсата на мотивация на работното място създават „спирала на провала“, която кара някои служители да напуснат компанията, докато останалите са принудени да поемат техните задължения.

Създайте работна среда, в която почивката е неизменна част от ежедневния график, за да избегнете прегарянето на вашите служители, особено в най-натоварените дни.

3. Раздвижете рутината

Повторението води до умора и отегчение. Малките целенасочени промени, като например смяната на залата за конференция, която използвате за седмичната среща на екипа, служат за напомняне, че всеки ден трябва да бъде посрещан с желание и очакване за нещо ново.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички