3-те правила на служебния дрескод през лятото

3-те правила на служебния дрескод през лятото
Източник: Thinsktock/Guliver

Колкото повече се покачват температурите, толкова по-трудно става да изберем дрехи, с които в служебна среда едновременно да изглеждаме добре и да се чувстваме добре.

Според Даян Полак - моден консултант и личен стилист, собственик на сайта Stylempower в Ню Йорк, правилата за обличане през лятото винаги са едни и същи за всеки предприемач, професионалист и човек от бизнеса, пише The Entrepreneur.

През лятото материята е важна, продължават модните съветници. Някои препоръчват дрехи от създадената сравнително наскоро високотехнологична материя тенсел. Най-добре е да се избират материи, през които тялото диша, като плетивото, дантелата. 

Ето ги и трите правила на добрия служебен вид през лятото:

- Тъканите и цветовете имат значение. Ориентирайте се към спортно-елегантните дрехи. Костюмите са в леки материи като памучния сатен и лена. Бледо-сивото, нюансите на синьото и бялото са подходящи варианти.

- Останете покрити. Избягвайте твърде късите поли, твърде дълбоките деколтета, прилепналите по тялото материи. Няма да ви е комфортно. Ако сте дама, имайте под ръка в офиса голям фин и лек шал.

- Завършете вида. Включете в него елементи за стил - накити за шията, обеци, часовник, колан, гривна или шал. Мъжете също трябва да избягват незавършения вид - ризите трябва да бъдат в панталона, използва се колан, каишката на часовника и обувките трябва да си съответстват.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.