3-те знака, че вече сте истински шеф


3-те знака, че вече сте истински шеф
Снимка: Thinkstock

4297

Има два начина да станете шеф. По-традиционният е постепенно да се изкачите по постовете в компанията си и в някакъв момент да я оглавите. Другият е да създадете собствен бизнес.

Докато при първия вариант шефове стават хора, които вече са натрупали доста опит, при втория нещата трябва да се учат в движение. От Forbes твърдят, че има 3 знака, които ще ви покажат, че вече сте се превърнал в истински бизнес лидер.

За вас е по-важен общият успех, отколкото личният.

Добрите лидери не се тревожат какво ще постигнат на персонално ниво, а искат всички техни подчинени да имат постижения. Самият Стив Джобс казва: "Няма смисъл да наемаш умни хора, за да им казваш какво да правят. Те трябва да ни казват какво да правим." Шефовете трябва да създават такава среда, която да позволява на служителите да разгръщат потенциала си. 

Трансформирате енергия в действие.

Всеки може да измисли идея и да се опита да я реализира. Само истински лидер обаче може да създаде дългосрочна стратегия. Способността да вдъхновяваш другите да поемат инициатива е изключително важна за управлението. 

Поемате цялата вина за провалите.

Желанието да приписвате успехите само на себе си е признак на неувереност. Но поемането на отговорност за провалите ви прави истински ръководител. Шефовете не бива да са диктатори, а да грижат и да защитават хората си. Само защото на визитката ви пише "директор", не означава, че сте лидер. За последното се изисква време и отдаденост. 

 

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички