30 000 родни служители ще минат обучения по чужд език и дигитална грамотност

30 000 родни служители ще минат обучения по чужд език и дигитална грамотност
Източник: iStock/Guliver

Около 30 хиляди работещи българи ще преминат обучение по чужд език или дигитална грамотност чрез средства по една от схемите на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Днес (23.02) бяха връчени първите договори на работодатели, кандидатствали по схемата "Обучения за заети лица", а техните работници ще бъдат включени в курсове през следващите две години, предаде "Дарик".

Близо 380 работодатели у нас ще получат европейски средства, за да включат своите работници в курсове за квалификация или курс по чужд език или дигитална грамотност. Това е шанс за кариерното развитие на работещите хора, заяви при връчването на договорите заместник-министърът на труда Зорница Русинова и се обърна към работодателите. Тя ги увери, че подкрепата, която има от труда и социалната политика, ще продължава.

"Обученията, подобряването на условията на труд в предприятията водят до по-висока производителност и това е ключът, по който вие можете да повишите заплатите на хората, работещи във вашите предприятия", подчерта Русинова.

Сред работодателите с одобрени проекти има фирми от различни браншове, като преработваща промишленост, печатна дейност, строителство.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.