330 000 лв. за варианти на тунела под Петрохан


330 000 лв. за варианти на тунела под Петрохан
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

6693

Обществената поръчка за прединвестиционно проучване на трасето на тунел под Петрохан е възложена на Обединение "Петрохан 2019", с участници "Трансконсулт 22" ООД и "Университет по архитектура, строителство и геодезия - Център за научни изследвания и проектиране" ЕООД.

Стойността на договора е 330 000 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни. Договорът е подписан от Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Изпълнителят ще трябва да посочи минимум 3 варианта за развитие на ново пътно трасе с тунелно преминаване под Петрохан. Въз основа на извършеното проучване ще бъде определен пътният габарит на направлението. На проучване подлежат и необходимите капиталовложения за реализацията на проекта, както и разходите за поддържане и годишна издръжка на пътя и пътните съоръжения след тяхното реализиране.

След приключване на прединвестиционното проучване следва процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основа на която ще бъде взето решение за одобрение на вариант за бъдещото трасе.

След влизането в сила на решението по ОВОС ще се пристъпи към изработването и на идеен проект по одобреното трасе.

Припомняме, че през 2018 г. правителството взе решение за изграждане на тунел през Петрохан, след като в продължение на години жители на Северозапада протестираха с искане за това.Идея за изграждане на такъв скоростен път се появява още през 80-те години на миналия век, но изпълнението й бе постоянно отлагано.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички