36 000 дипломати са посетили България по време на европредседателството

36 000 дипломати са посетили България по време на европредседателството
Източник: Actualno.com

36 000 дипломати посетиха България по време на председателството, надяваме се повечето от тях да се върнат като инвеститори. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на дискусия на тема „ЕС през 2018: Австрийските приоритети и българските постижения“, предаде „Фокус“.

„Последното социологическо проучване показа над 70% позитивна подкрепа на гражданите за това, което България направи като председател на ЕС. Под 1% е негативното, което е много важно за нас“, обясни Павлова, цитирана от "Фокус".

Тя уточни, че е проведена доста амбициозна програма от събития в България.

„Завършваме с 284 събития, по-голямата част от които в София. Това е доста амбициозен календар и доведе до увеличен брой делегати – 36 хил. посетиха България. Така те ще я опознаят по-добре. Защото на 11-ата година от членството ни осъзнахме, че не сме достатъчно добре познати – нито като история и традиции, нито като експертност и като качества. Вярвам, че по време на председателството успяхме да ги докажем. Винаги съм казвала, че трябва да имаме самочувствие, но не без покритие. Самочувствие, за да защитим националната си позиция. А точно това ни предстои занапред. Сега ще можем и знаем как по-добре да защитим българския интерес. Това председателство ни даде много в тази посока. Даде ни да разберем какво представляваме, защото голяма част от тези делегати ще се върне при нас като туристи, а надявам се и като инвеститори“, каза Павлова.

„Искам да благодаря и на нашите доброволци, които помагаха абсолютно безвъзмездно. Те бяха нашето младо лице“, посочи министърът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.