4 чести грешки на младите хора, когато купуват първия си дом

4 чести грешки на младите хора, когато купуват първия си дом
Източник: iStock/Guliver

Купуването на собствено жилище е удоволствие, отговорност и добра инвестиция, но в процеса - особено ако преминавате през него за първи път - могат да се допуснат и грешки. Ето някои от най-честите, посочени от Business Insider.

1. Не са спестили достатъчно пари преди покупката, дали са всичките си средства за жилището и сега са без пукнат грош. Младите хора трябва да помнят, че закупуването е само първата стъпка, тепърва предстои обзавеждане, поддръжка, а и трябва да имат някой лев, заделен настрана за непредвидени разходи.

2. Не са помислили за данъка. Това също е един ежегоден разход, който е добре да се вземе под внимание.

3. Избрали са неподходящ квартал. Жилище в оживен район с ресторанти и барове може да изглежда привлекателно, но да не предлага добри училища за бъдещите деца. Дом в тих краен квартал пък може да увеличи времето за пътуване до работа. Преди избора на място трябва да се обмислят всички фактори.

4. Не са огледали внимателно всички ъгълчета на имота. И изведнъж се оказва, че трябва да се справят с проблем на канализацията или с протекъл таван. Най-добре е при огледа на дом, към който имат сериозни намерения, да вземат със себе си специалист, който с набито око да разгледа навсякъде за евентуални проблеми.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.