4 финансови причини, заради които хората се развеждат


4 финансови причини, заради които хората се развеждат
Снимка: iStock/Guliver

4818

Всички сме наясно, че парите са първото (и най-голямо) нещо, заради което двойките започват да спорят.Така че не е изненада, че конфликтите, свързани с финанси, често се посочват като причина за развод.

Парите и стресът често вървят ръка за ръка, независимо дали е заради надвишен бюджет, „извънредно” финансово положение, или откриване на тайна кредитна карта. Финансовите проблеми не дискриминират - те могат да развалят браковете и на много богатите, и на недотам заможните семейства. Ето и причините.

1. Различно отношение към парите

Важно е да говорите за финансовата си ситуация преди да се ожените, но малко двойки всъщност отделят време да разберат възгледите на половинката си. За съжаление, това може да предизвика напрежение и скандали между двама души, които имат напълно противоположни виждания. Ако единият партньор живее на принципа,че ”веднъж се живее”, а другият спестява всяка стотинка, златната среда ще се окаже доста илюзорно място.

2. Различни приоритети

Сигурни ли сте, че сте на една и съща страница с половинката? Ако не идентифицирате основните общи цели като закупуване на жилище или пътуване до екзотично място, това може да създаде проблеми, тъй като няма да работите едновременно, за да спасите същите цели.

3. Дългове и кредитни карти

Никога не е приятно да разбереш, че половинката има тайни от вас, особено ако тези тейни са свързани с тази деликатна тема.

4. Финансова изневяра

Подобно на сексуалния вид, финансовата изневяра може да има пагубни последици върху доверието и честността - крайъгълните камъни на всеки брак. Примери за финансова изневяра включват освен тайните банкови сметки, но и скритите покупки или пристрастяванията към хазарт.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички