4 и половина причини да наемете нестандартно мислещ кандидат


4 и половина причини да наемете нестандартно мислещ кандидат
Снимка: iStock/Guliver

3245

Тези от вас, които управляват компания, знаят колко е важно търсенето на начини за увеличаване на приходите, печалбата и ефективността на работа. Основна роля за постигане на целите имат служителите, които наемате. За съжаление, не всички мениджъри осъзнават колко е важен процесът на подбор и често разчитат само на остарелите стереотипи за характеристики на кандидатите, вместо да се стремят да привлекат уникални, нестандартни, дори малко луди (в добрия смисъл на думата) хора в екипа си. Истинските таланти никога не са в редиците на излетите по калъп кандидатстващи за работа в компанията ви, пише Business 2 Community. И дава тези четири и половина отговора на въпроса „Защо да наемете по-нестандартно мислещ човек?“.

1. Той ще внесе нова енергия в екипа. Най-добрият начин да раздвижите уморен и изчерпан екип е да вмъкнете в него свежа мисъл чрез човек, който има по-разчупена гледна точка и поглед върху работата. Добро решение за справяне с работна среда, която е станала твърде комфортна и скучна (съответно и по-малко продуктивна), е да наемете някой, който има индивидуален и нестандартен подход за справяне с проблемите.

2. Ще разчупи „общоприетите“ подходи и модели на работа. Ако много често ви се случва да довършвате изреченията на колегите си или просто да знаете какво ще кажат на предстоящата работа среща, то тогава определено е време да потърсите нов член на екипа. Това ще помогне да вмъкнете нова, обективна гледна точка върху работния процес.

3. Стимулира творческата енергия. Не само че ще ви представи иновативни решения и идеи за нови продукти и услуги, но и ще вдъхнови останалите членове на екипа със своя прилив на креативност. Почти гарантирано е, че след като наемете нестандартно мислещ човек, творческата енергия на целия ви екип ще се покачи драстично.

4. Ще помогне да избегнете момента, в който сте обградени от „клонинги“. По някакви (нарцистични) причини много от собствениците на бизнес търсят и наемат само хора, които приличат на тях самите. Това не води до нищо друго, освен до сформирането на истинска "армия от клонинги" – всичките досущ един като друг. Това не е ефективен метод за развиване на компанията ви, защото мисленето се стандартизира, гледните точки са едни и същи и не остава и помен от креативността.

4 и половина. Ще разклати статуквото. Наемането на нестандартен и малко луд кандидат със сигурност ще разтърси статуквото в компанията. Промяната звучи плашещо, но все пак е важно да се поемат рискове, които впоследствие се отплащат. Някои от най-големите компании в света (Apple, Amazon, Google) знаят това и го прилагат в практиката си – последвайте техния пример.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички