4 известни личности, които губят богатството си, но после си го връщат


4 известни личности, които губят богатството си, но после си го връщат
Снимка: Getty Images

6978

Това, че в определен момент си на върха в своята сфера и печелиш милиони долари, не означава, че винаги ще бъде така. Дори най-изявените личности не са имунизирани срещу провали. Важното е обаче не дали си претърпял неуспех, а как се справяш с него. Ето няколко истории на мултимилионери, които могат да послужат за пример:

Джеймс Алтъчър


По време на дот-ком балона през 90-те години, Алтъчър основава компанията за уеб дизайн Reset Inc. и я продава за 10 млн. долара. После обаче губи всичко в серия от лоши инвестиции. В банковата му сметка остават точно 143 долара.

Алтъчър изпада в депресия, дори обмисля самоубийство. Постепенно обаче се приучва да не оценява стойността си като човек на база парите. Започва да пише за преживяванията и провалите си и става популярен блогър. Днес има издадени над 20 книги. Прави и нови инвестиции, този път успешни, и отново става милионер.

Марта Стюарт


В продължение на десетилетия Стюарт е известна със съветите си за домакинството. Името ѝ се превръща в марка само по себе си. После обаче я обвиняват в измами и е осъдена на 5 месеца затвор. Принудена е и да слезе от ръководството на собствената си компания за пет години, губи голяма част от парите си. 

След затвора обаче Марта Стюарт успява да се завърне в света на бизнеса. Появява се в телевизионни предавания и има различни инициативи. Богатството ѝ днес се изчислява на 300 млн. долара.

Лари Кинг


В днешно време американският водещ притежава 150 млн. долара, но нещата невинаги са били розови за него. През 1971 г. той е арестуван по обвинение, че е откраднал 5000 долара от своя бизнес партньор. Обвиненията по-късно са снети, но Кинг губи работата си, дълго време не успява да си намери нова и задлъжнява. До 1978 г. дълговете му набъбват до 352 000 долара. Съдбата му се променя, когато през 1985 г. започва предаването му Larry King Live по CNN. Днес той води шоу по Ora TV и Hulu, а проблемите са останали в миналото.

Уолт Дисни


Дисни създава първото си филмово студио, Laugh-O-Gram, през 1920 г., но то банкрутира. Предприемачът изпада в много затруднено положение, от което го спасява заем от родителите и брат му. С него той основава Disney Brothers Cartoon Studio. По време на създаването на филма "Снежанка и седемте джуджета" обаче компанията отново се сблъсква с проблеми и Дисни е принуден за втори път да обяви банкрут. Дори тогава обаче не се отказва. В днешно време брандът "Уолт Дисни" се оценява на 130 млрд. долара.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички