4 мита за успеха, на които не бива да вярвате

4 мита за успеха, на които не бива да вярвате
Източник: iStock

В интернет е пълно със съвети за постигане на успех в кариерата. Някои от тях обаче могат да ви донесат повече проблеми, отколкото ползи. От Entrepreneur посочват митовете, на които не бива да вярвате.

Мит 1: Трябва да бъдете перфекционисти и работохолици, за да сте успешни

В днешно време се смята, че ако не сте готови да работите дълги часове, за да гарантирате, че всеки детайл е изпълнен съвършено, значи не искате достатъчно силно да постигнете успех. Този мит насажда идеята, че трябва да сме готови да пожертваме всичко в името на работата. Така обаче вдигаме летвата невъзможно високо и постигаме обратен ефект - чувстваме се демотивирани и напрегнати. Важно е да отделяме време за самите себе си.

8 сигурни признака, че шефът ви иска да напуснете

Ако шефът ви иска да се отърве от вас, просто ще ви уволни, нали? Всъщност невинаги е така. Може да има много причи...

Мит 2: Скъпото образование гарантира успех

Посещаването на престижен университет не е по джоба на всеки. Това означава ли, че ако не можете да си го позволите сте обречени на живот изпълнен с неуспехи? Абсолютно не! Образованието идва във всевъзможни форми и може да бъде придобито по най-различни начини. Ключът е в натрупването на познания и придобиването на житейски опит, които ще ви научи как да приложите на практика наученото.

Трудно ще ви е да усвоите тези 5 умения, но те ще ви се отплатят

Най-хубавите неща в живота може и да са безплатни, но това не означава, че не отнемат време, енергия и постоянство....

Мит 3: Трябва да се фокусирате върху това, което правите най-добре

Този мит гласи, че ако искате да бъдете успешни, трябва да съсредоточите цялото си внимание в една област на развитие. Подходът може да работи за някои хора, но неговият недостатък се крие във факта, че когато се фокусирате върху една област на бизнеса, вие затваряте вратите към други възможности, които може да се окажат по-удовлетворяващи.

Мит 4: Щастието и успеха се определят от парите

Лесно е да повярвате, че успехът, щастието и богатството са свързани. Идеята, че парите ще ни донесат щастие, е може би най-тъжният и опустошителен мит от всички. Парите никога не трябва да бъдат крайната цел. Те са средство за осигуряване на комфорт и сигурност за вас и за хората близо до вас. Но любовта и семейството са далеч по-значими.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.