4 начина да говорите с партньора си за пари


4 начина да говорите с партньора си за пари
Снимка: iStock/Guliver

3721

Когато започнете романтична връзка, има много неща, които искате да разберете за човека до вас – интересите му, ценностите, хобитата и какво ли още не. Ами финансите? Разбира се, не можете да хвърлите „бомбата” с въпрос от сорта на „Как мина денят ти? Имаш ли някакви кредити, между другото?”. За много хора разговорите за пари са трудни за провеждане и доста неестествени. Ето няколко идеи как да подхванете темата с партньора си.

Говорете за финансовите си очаквания още в началото

Разговорите за пари в началото на отношенията са критичен момент, затова трябва да уцелите идеалното време – определено сред третата среща, но и преди да сте се влюбили. Ако чакате твърде дълго, емоциите ще се натрупат и вероятно ще направите прибързани заключения. Говорейки открито за финансовите си очаквания, помагате да се поставят основите за здравословни отношения.

Правете малки стъпки в тази тема

Въпреки че парите са доста „трудна територия”, може да е по-лесно, ако правите малки стъпки. Започнете със споделяне на „кредитното ви досие”, например ако изплащате апартамент, но не бързайте да давате отчети или да изисквате информация за депозити и спестявания с някаква цел.

Действайте с въпроси от типа „Ами ако…“

Ако темата ви притеснява наистина много, обърнете я на игра. Задавайки по-широкоспектърни въпроси, ще имате възможност да разгадаете финансовата психология на човека до вас. Започнете с елементарни и забавни въпроси „Ами ако спечелиш от лотарията, какво ще направиш?” или „Ако трябва да избираш между 80-часова работна седмица за останалата част от кариерата си, но да спечелиш цяло състояние или да работиш на непълно работно време, но с ниско заплащане, което би избрал и защо?"

Прокарайте темата, споделяйки парична цел

Деликатен начин да влезете в темата е чрез съобщаване на парична цел, върху която работите. По-лесно е да се приближите до разговора, давайки на партньора представа какво се случва в живота ви, включително и целта, за която работите, независимо дали е пътуване до Нова Зеландия, или собствено жилище.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички