4 начина да печелите пари от Instagram

4 начина да печелите пари от Instagram
Източник: Getty Images/Guliver

Приложението за споделяне на снимки и видеа Instagram набра огромна популярност в последните години и даде поле за развитие на т.нар "инфлуенсъри". Доста от тях всъщност печелят добри пари чрез социалната мрежа. Това можете да направите и вие, възползвайки се от начините, описани от MakeUseOf.

1. Рекламиране на продукти

Тази опция е валидна за потребители с много последователи. Компании и марки биха ви плащали за постове, свързани с техни стоки. Можете да правите тези постове от време на време за различни фирми или да свържете марката си само с няколко конкретни и да публикувате редовно от тяхно име.

2. Продаване на собствени продукти

Настроени сте предприемачески? Можете да създавате свои собствени продукти и да ги продавате на вашата аудитория в Instagram. Всичко, от което се нуждаете, е продукт и марка в Instagram, която последователите могат да разпознават.

3. Предлагане на дадена услуга

Пробвайте да предложите таланта си под формата на услуга, като уроци по танци, например. Това може да стане по много начини:

-Включете в биографията си връзка, която отвежда потребителите към уебсайта ви за пълно описание на вашите услуги.

- Предлагайте услугите си на намалени цени за ограничени периоди от време.

- Свържете се с други потребители, които предлагат подобни услуги, за да създадете професионална мрежа и да обменяте съвети, потенциални клиенти и др.

- Използвайте публикациите си, снимките и видеоклиповете си, за да рекламирате уменията си. Независимо дали сте фотограф, танцьор, художник или друг специалист.

4. Продаване на вашите Instagram снимки

Един от основните начини за печелене на пари в Instagram е чрез продажба на вашите снимки. Най-хубавото в тази опция е, че дори не се нуждаете от много последователи, за да продавате фотографиите си. Първо обаче отделете известно време, за да усъвършенствате уменията си, като преминете някои онлайн курсове.

След като започнете да снимате професионални снимки, можете да използвате следните методи, за да ги продавате:

- Ако имате голям брой последователи, можете да им предлагате разпечатки от снимките си в Instagram срещу заплащане.

- Сайтове като Shopify ви позволяват да се абонирате за тяхната услуга и да продавате снимките си на техния уебсайт. Тези сайтове се грижат за това да ви намират купувачи.

- Можете да отпечатате снимките си върху стоки, като чаши и тениски, и да продавате тези продукти.

- Можете да предложите на компании в Instagram своите фотографски умения. След това те ще ви плащат за публикуване на специфични видове снимки, свързани с техните продукти.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.