4 начина да станете незаменим служител


4 начина да станете незаменим служител
Снимка: Thinkstock/Guliver

4554

Всеки служител иска да бъде незаменим в очите на шефа си. Това дава сигурност и свобода на действие. И всъщност не е толкова трудно, колкото си мислим, пише Entrepreneur. Ето как да го постигнете.

1. Внесете ентусиазъм

Някои хора просто озаряват стаята с влизането си. Ентусиазираното и енергично отношение към новите задачи и предизвикателства може да бъде вдъхновяващо и мотивиращо за останалите членове на екипа. Добрите шефове ценят високо този тип служителите и опитват да ги задържат в компанията възможно най-дълго.

2. Не търсете признание на всяка цена

Може би най-незаменимите служители са тези, които не работят по даден проект само и единствено заради комплиментите и признанието, което ще получат при евентуален успех.

Тези хора просто искат да свършат работата си възможно най-добре и не се интересуват от това дали ще получат признание за постигнатото. За тях е достатъчно да знаят, че са дали най-доброто от себе си.

3. Не спирайте да учите

Бизнесът в съвременния свят се развива на бързи обороти. За да станете незаменим, трябва винаги да бъдете в крак с последните новини и тенденции във вашата сфера на работа.

Шефовете обикновено остават доволни, когато разбират, че служителите им отделят време за научаване на нови неща и усвояват нови умения по собствена инициатива, защото това показва лична ангажираност към успеха на компанията.

4. Помогнете на другите да се изявят

Напрежението в работното в място е присъщо за всички отрасли и нива на квалификация. По тази причина, хората, разполагащи с добрите социални и комуникативни умения са от ключово значение за всяка организация, защото именно те могат да разсеят натрупаното напрежение в различните фирмени отдели.

Наистина незаменимите служители поемат ролята на медиатори между мениджърите и техните подчинени. Те помагат на хора, които нямат достатъчно смелост и увереност да представят гледната си точка пред своите началници.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички