4 начина, по които правите работата си по-трудна, отколкото е

4 начина, по които правите работата си по-трудна, отколкото е
Източник: iStock/Guliver

Ако влизането сутрин в офиса ви се струва като нагазване в потъващи пясъци, значи имате сериозен проблем. Непрекъснатата борба с работата ви кара да се чувствате безпомощни дори в личния си живот, просто защото не можете да се откъснете. В крайна сметка, подобна ситуация може да доведе до „прегряване” и намразване на всичко свързано с кариерата ви. Замисляли ли сте се, че проблемът може да не е във фирмените ви задължения, а във вас самите? Ето по тези 4 начини вие правите работата си по-трудна, от колкото всъщност е.

1. Отлагате трудните задачи за „по-натам”

Добре е да започвате деня си с най-голямата, най-трудната и най-важната задача на първо място. Корпоративните психолози наричат тази концепция „изяждане на жабата”, а за неин основател се смята Марк Твен. Той е казал, че ако трябва да изядете една жаба и го направите рано сутринта, то това е най-лошото нещо, което ще ви се случи през деня и няма да има от какво да се притеснявате след това. Погледнете списъка си със задачи и не отлагайте - това просто ще удължи вашето страдание.

2. Изолирате се вместо да поискате помощ

Не можете да вършите всичко сами и понякога е по-добре да се доверите на колегите си и да помолите за малко помощ. Да, сигурно си мислите, че вие ще отметнете задачите по-добре от всеки друг, но това не е причина да отказвате помощ. Разпределете по-лесните задачи на хората около себе си и се заловете с най-трудните, за които може да се доверите единствено на себе си.

3. Нерешителни сте

Ако ви се налага да вземате важни решения на работа, особено свързани с пари, времето, което прекарвате в търсене на най-добрия вариант, може да ви побърка. Според проучване на New York Times именно хората, които търсят и „преслушват” всички варианти, взимат грешни решения, а пък и са най-малко щастливи. Действайте с размах, доверявайте се на интуицията и професионалния си поглед по-често!

4. Животът ви се върти около работата

Когато прекарвате време извън работната среда, се връщате обновени и с нови перспективи. Приятните развлекателни дейности подобряват не само психичното здраве, но и физическото такова. Затова забравете поне за уикенда професионалните си ангажименти и си подарете глътка свеж въздух.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.