4 неща, които можете да направите, за да си осигурите повишение

4 неща, които можете да направите, за да си осигурите повишение
Източник: iStock/Guliver

Ако си мечтаете за повишение, трябва да направите повече от това просто да се надявате някой ден да се случи. Трябва да поработите върху себе си и професионалното си позициониране, да демонстрирате уменията си по правилния начин. От Forbes съветват да започнете с тези четири неща.

1. Уверете се, че шефът ви забелязва. Никой не получава повишение, ако се крие най-отзад. Старайте се работата и приносът ви да се забелязват от важните хора. Покажете желание да се заемате с по-тежките задачи, предлагайте идеи и решения за проблемите в службата.

2. Мислете в дългосрочен план. Планирайте напред. Имайте визия за развитието на компанията. Ако смятате, че в някакви процеси имат нужда от подобрение, съставете план и го предложете. Постарайте се да повишите не само своята продуктивност, но и цялостната на фирмата. 

3-те типа "енергийни вампири" на работа

Случвали ви се често да не можете да свършите нещо на работа заради колега? Или да се чувствате изтощени само от об...

3. Работете не само много, а и умно. Няма да стигнете далеч, ако просто работите дълги часове. Разпределяйте фокуса си и времето си стратегически, вместо да се стараете постоянно да изглеждате заети. По-добре да направите три неща перфектно, отколкото да направите десет неща приемливо.

4. Научете се да делегирате. Най-добрите лидери са и майстори на изкуството на делегирането. Знайте кога да поемете дадена задача лично и кога да я дадете на някой друг. Не можете да вършите всичко сами, трябва да имате доверие на екипа си. Ако ръководите проект, старайте се да възлагате задълженията спрямо силните страни на хората.

Истинската причина шефът да не ви харесва

Справяте се добре на работа, дори повече от добре, постигате успехи, не създавате конфликти. И все пак по всичко ли...

И не забравяйте - държите бъдещето си в собствените си ръце. Ако наистина искате това повишение, ще го получите, стига да бъдете достатъчно упорити. 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.