4 неща, които трябва да знаете за хибридния облачен модел

4 неща, които трябва да знаете за хибридния облачен модел
Източник: iStock/Guliver

Хибридният облачен модел е инфраструктура, при която дадена компания управлява част от ресурсите си в частен облак, а друга част от процесите е изнесена на външен сървър. Тъй като тази технология все още е по-малко позната, добре е да се запознаете с тези 4 факта за нея.

1. Няма значение колко добре се управлява собствения ви център за данни

Публичните доставчици на облачни услуги винаги ще го правят по-добре от вас. С други думи, това не е състезание, в което можете да се надявате, че ще спечелите. Но не е и необходимо, защото ползите за бизнеса ви ще са много по-големи ,ако не влагате усилия в управляването на инфраструктурата, а се съсредоточите изцяло върху бизнес процесите, данните и анализа им.

Разбира се, не е нужно да "пенсионирате" вашия център за данни, а да се възползвате от хибридния облачен модел, който ще ви разтовари от редица отговорности.

2. Хибридният облачен модел означава множество доставчици

Мъдрите хора са казали: „Не слагай всичките си яйца в една кошница!“. Чрез интегриране на по-голям брой външни и вътрешни доставчици на услуги и приложения, този тип облачен модел улеснява достъпа и ползването на услугите в публичния облак, като в същото време спестява определени трудности.

3. Идентичността е от съществено значение

Поддържането на собствена идентичност във всички системи трябва да бъде основен приоритет. Ако искате да имате добър потребителски опит и да бъдете в състояние да управлявате достъпа и контрола, трябва да имате една-единствена идентичност. Способността да разширявате корпоративната си идентичност в облачните модели трябва да бъде основна част от процеса на избор на доставчик.

4. Може да се случи така, че да ползвате много версии на бизнеса си в облака

Много е вероятно да започнете да използвате множество услуги и абонаменти в едни и същи публични облачни платформи. Помислете за управлението на тези абонаменти и за по-добър контрол.

Източник: digital.bg

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.