4 неща, които всеки заслужава на работа


4 неща, които всеки заслужава на работа
Снимка: iStock/Guliver

6343

Никога няма да бъдете абсолютно доволни от работата си, защото перфектно работно място просто не съществува. Но все пак има определени неща, които всеки заслужава да получи в кариерата си, освен справедливо възнаграждение, пише The Muse. Например:

1. Здравословна и безопасна работна среда.

Нека започнем с най-основното - всеки човек заслужава да се чувства спокоен и защитен на работното място. Работната среда във вашата компания трябва да ви позволява да бъдете автентични, без да се притеснявате, че това може да ви навреди по някакъв начин. Трябва да осъзнаете, че няма нищо неразумно и претенциозно в това да очаквате да се чувствате сигурни на работното място.

2. Шеф, който се интересува от вашето развитие.

Когато става въпрос за кариерата, шефът ви трябва да бъде вашият най-важен съюзник. Той трябва да е наясно с вашите нужди, желания и планове за професионален растеж и да ви предоставя необходимата подкрепа и напътствия, винаги когато може.

3. Баланс между личния и професионалния живот.

Работата е изключително важна и голяма част от живота на всеки човек, но тя не е може да бъде единствената част от пъзела. Вие имате живот и извън работата и заслужавате да работодател, който да разбира този факт.

4. Признание за приноса ви.

Като служител на компанията сте по някакъв начин важен за нея, независимо дали сте в офиса на първия или на последния етаж. Има причина вашата работата да съществува. Това означава, че никога не трябва да си позволявате да се прибирате вкъщи с чувството, че работата ви е безсмислена и безполезна. Вие заслужавате да бъдете уважавани от вашите колеги и началници.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички