4 неща на работното място, които побъркват шефа

4 неща на работното място, които побъркват шефа
Източник: iStock/Guliver

Когато става въпрос за етикет на работното място, има неща, които хората класифицират като приемливи, препоръчителни и прекрачващи границата. Персонализирана компания, занимаваща се със социологически проучвания, изследва 800 души (половината мениджъри, половината служители), фокусирайки се върху поведението, което всеки един от тях счита за най-неподходящо в работна атмосфера. Ето и кои са 4-те най-отблъскващи неща за повечето работодатели.

1. Имейли през нощта

Всички мениджъри съобщават, че получават поне по един мейл седмично в извънработно време - 12% казват, че са получавали 21 или повече имейла след края на работния ден. Тези нощни писма създават верига, изискваща отговор. Чувството, че винаги сте "включени" и работите без ясни времеви интервали може да допринесе за чувства като стрес и тревожност.

2. Лош служебен етикет

Около 76% от анкетираните началници се възмущават от служители, които се възползват от тях или нарушават етикета, злоупотребявайки с правила като работно време, обедна почивка, лични ангажименти. 90% от шефовете казват, че хроничното закъснение е неприемливо. Според 80% от тях се изразходва прекалено много време в социалните медии, а според 77% твърде многото лични обаждания също не са окей.

3. Връзки на работното място

Колкото и модерна да е епохата ни, 82% от мъжете мениджъри и 84% от жените са признали, че смятат за неприемливо служителите да демонстрират любовни о

4. Злоупотреба с власт

Използването на разходните сметки на компанията за лично ползване е осъдено от 79% от мъжете и 85% от жените. Същото важи за офис консумативите и хранителните продукти.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.