4 неща на работното място, които побъркват шефа


4 неща на работното място, които побъркват шефа
Снимка: iStock/Guliver

7116

Когато става въпрос за етикет на работното място, има неща, които хората класифицират като приемливи, препоръчителни и прекрачващи границата. Персонализирана компания, занимаваща се със социологически проучвания, изследва 800 души (половината мениджъри, половината служители), фокусирайки се върху поведението, което всеки един от тях счита за най-неподходящо в работна атмосфера. Ето и кои са 4-те най-отблъскващи неща за повечето работодатели.

1. Имейли през нощта

Всички мениджъри съобщават, че получават поне по един мейл седмично в извънработно време - 12% казват, че са получавали 21 или повече имейла след края на работния ден. Тези нощни писма създават верига, изискваща отговор. Чувството, че винаги сте "включени" и работите без ясни времеви интервали може да допринесе за чувства като стрес и тревожност.

2. Лош служебен етикет

Около 76% от анкетираните началници се възмущават от служители, които се възползват от тях или нарушават етикета, злоупотребявайки с правила като работно време, обедна почивка, лични ангажименти. 90% от шефовете казват, че хроничното закъснение е неприемливо. Според 80% от тях се изразходва прекалено много време в социалните медии, а според 77% твърде многото лични обаждания също не са окей.

3. Връзки на работното място

Колкото и модерна да е епохата ни, 82% от мъжете мениджъри и 84% от жените са признали, че смятат за неприемливо служителите да демонстрират любовни о

4. Злоупотреба с власт

Използването на разходните сметки на компанията за лично ползване е осъдено от 79% от мъжете и 85% от жените. Същото важи за офис консумативите и хранителните продукти.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички