4 преломни момента в кариерата на всеки човек


4 преломни момента в кариерата на всеки човек
Снимка: iStock/Guliver

3843

Рутината ни увлича и понякога направо не усещаме как минава времето. Някои определени моменти в кариерата обаче винаги се открояват. В зависимост от това дали сте подготвени за тях, може да опропастите професионалното си развитие или да го издигнете на следващото ниво.

Ето кои са ключовите моменти в кариерата на всеки според Entrepreneur.

1. Първата ви среща на четири очи с новия шеф.

Тя дава тон на вашите взаимоотношения и определя начина, по който ще работите заедно. Това е възможност да научите какво е важно за вашия шеф, за да сте сигурни, че отговаряте и дори надминавате неговите очаквания.

2. Първият ви провал.

Първият провал може да изглежда като нещо фатално, което ще съсипе вашата кариера, но в действителност нещата стоят по различен начин. Той ви дава опит и ценен урок. Важно е да признаете вината си и да обясните какво планирате да направите, за да отстраните проблема.

3.  Първият път, когато ще поискате повишение на заплатата.

Намирането на подходящия момент и тон е най-важното нещо, когато говорим за искане на повече пари. Ковете желязото, докато е горещо, или с други думи - искайте повишение, след като сте завършили важен проект или сте допринесли по някакъв начин за успеха на фирмата.

4. Първият път, когато ще напуснете работа.

Един ден ще дойде моментът, когато ще трябва да напуснете за първи път. Каквато и да е причината, начинът, по който ще напуснете работата, е също толкова важен, колкото начина, по който сте я започнали. Гледайте на този момент като на последната възможност да покажете своя професионализъм и почтеност. Не споделяйте новините за възможното ви напускане, преди да сте обмислили всичко добре и не забравяйте да уведомите ръководителите си с поне двуседмично предизвестие. Не се оплаквайте и не давайте негативни причини за напускането си. Не искате да изгорите мостове, които могат да са ви полезни.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички