4 случая, в които отлагането е добра идея


4 случая, в които отлагането е добра идея
Снимка: iStock/Guliver

8832

Признайте си – колко често отлагате важни служебни задачи за последната минута? Това обикновено води до стрес и проблеми. Според експерти обаче в определени ситуации отлагането може да ви помогне и е добра стратегия. Ако го използвате мъдро, пише Money.com.

1. Когато трябва да се заемете с мащабен проект

Понеделник сутрин е. Възлагат ви голям проект, който трябва да е готов до края на седмицата. Много хора ще се втурнат веднага да работят по него и сигурно ще го приключат до сряда. Но така ще се лишат от два дни на потенциално вдъхновение за нови идеи. Често се случва „крушката да светне“ в последния момент и то докато правим нещо, несвързано с работа. Освен това когато задачата е важна, е добре да изчакате до края на срока, за да я изпипате.

2. Когато подготвяте презентация

Представянето ви ще впечатли аудиторията, ако е максимално актуално. Постарайте се да включите най-новата информация по темата дори това да означава, че трябва да чакате до последния момента. Добра идея е да редактирате сутринта преди представянето. Тогава ще сте свежи и може би ще забележите неща, които по-рано да ви убегнали.

3. Когато оценявате нов служител

Наемането на нов човек има дългосрочен ефект върху компанията, така че това не е решение, с което да прибързате. Ако служителят е на пробен период, изчакайте до самия край преди да му предложите договор. Може да е започнал слабо, а после да се отпусне и да се представи по-добре. Или пък в процеса на работа да разкрие някои неприятни свои качества.

4. Когато взимате важно финансово решение

Независимо дали обмисляте да започнете нов бизнес или просто да си купите нов компютър, изчакването може да бъде плюс. Нова информация може да изскочи или да получите съвет, който да ви насочи в друга посока. Бъдете внимателни, сравнете положителните и отрицателните страни на начинанието и чак тогава действайте.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички