4 съвета за водене на трудни разговори

4 съвета за водене на трудни разговори
Източник: iStock/Guliver

Предстоят ви преговори за по-висока заплата? Или пък трябва да съобщите нещо неприятно на колега? Или да признаете нещо на шефа си? Служебните разговори могат да са доста трудни и напрегнати. Затова се подгответе за тях със съветите на Inc.com.

1. Избягвайте прекалената емоционалност.

В напрегнатите моменти е трудно да се въздържаме от казването на нелицеприятни неща, които всъщност не мислим и за които може да съжаляваме по-късно. Важно е да не изпускате нервите си и да премисляте думите си предварително.

3 служебни разговора, които не трябва да водите по имейл

Комуникацията по имейл е по-лесният вариант в сравнение с тази лице в лице. Чрез нея могат да се избегнат неловките...

2. Мислете позитивно.

Причината да се страхуваме от трудните разговори е, че първата ни мисъл винаги е насочена към най-лошия възможен сценарии. Когато сте изправени пред труден разговор, мислете за положителните резултати, които бихте могли да постигнете.

Как да работите здраво, без това да навреди на личния ви живот

Според много работодатели да си добър служител означава да отделяш цялото си време на служебните си ангажименти. То...

3. Разграничавайте човека от ситуацията.

Това, че някой не споделя вашето мнение, не означава, че трябва да го намразите завинаги. По същия начин това, че някои споделя вашите виждания, не означава, че вашите характери си пасват. Научете се да разграничавате начина, по който гледате на хората и начина, по който приемате ситуацията.

4. Не се опитвайте да променяте хората.

Служителите и колегите търсят най-вече признание за труда си. Когато са изправени пред труден разговори, искат да усетят, че са ценени и уважавани. Затова се придържайте към обоснованите аргументи, вместо към критиките на лично ниво.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.