4-те най-добри приложения за четене на книги


4-те най-добри приложения за четене на книги
Снимка: iStock/Guliver

49916

Не ви е нужен електронен четец, за да четете е-книги. Спокойно можете да го правите и на телефона или таблета си, като за целта заложите на някое от удобните приложения, препоръчани от MakeUseOf.

Moon+ Reader

Ако имате богата библиотека от електронни книги, от различни източници и търговци, трябва да тествате приложението Moon + Reader. То поддържа 12 файлови формати - EPUB, PDF, MOBI, CHM, CBR, CBZ, UMD, FB2, TXT, HTML, RAR и ZIP. Това означава, че няма да се налага да използвате услуга за да конвертирате вашите електронни книги. За съжаление, не се поддържа AZW формата.

Moon + Reader предлага линкове за изтегляне на безплатни електронни книги от източници на трети страни, анотация, синхронизиране между различни устройства (използвайки Dropbox) и нощен режим. Приложението има безплатна и платена версия.

Bookari

Bookari поддържа само два формата на електронни книги: EPUB и PDF. Може да чете книги, защитени с DRM на Sony или Adobe. Те са двете най-разпространени DRM системи в света на електронните книги. Ако обаче притежавате електронни книги, защитени с друга DRM система, не се притеснявайте. Можете да използвате Calibre за да премахвате DRM вашите електронни книги. Bookari позволява да създавате свои собствени колекции, да добавяте тагове, да подреждате книгите си по няколко различни начина и да използвате филтри, за да намирате съдържание. Приложенеито има безплатна и платена версия.

Wattpad

Това приложение е отчасти четец на електронни книги, отчасти – социална мрежа и отчасти – платформа за публикуване. Тук можете да намерите безплатни книги и от професионални автори, като цяло приложението предлага над 75 милиона заглавия. Wattpad поддържа най-често срещаните формати на електронни книги, включително EPUB, MOBI и PDF. Приложението е безплатно.

FBReader

FBReader е едно от най-предпочитаните приложения от този вид – то е изтеглено над 10 милиона пъти. Pоддържа EPUB, FB2, RTF, DOC, HTML, TXT и AZW формати. Най-големият недостатък на безплатната версия е липсата на вградена PDF поддръжка. Сред уникалните функции е FBReader Book Network. Тя използва удостоверяване от Google, за да ви позволи да осъществите достъп до всичките си книги от всяко от вашите устройства.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички