4 техники за справяне с негативните мисли


4 техники за справяне с негативните мисли
Снимка: iStock/Guliver

10537

Негативното мислене може да бъде катастрофално не само за професионалния, но и за личния ви живот. Ако ежедневието ви не ви допада, вгледайте се в себе си - ние сами създаваме случващото се около нас. За да бъдем удовлетворени от него, трябва да се отървем от страховете, тревогите, опасенията и негативните мисли. Всички те са безполезни.

Как обаче да го направим? Съществуват четири независими една от други техники за борба с негативното мислене:

Техника на пресичане 

Още в мига, когато усетите, че мислите за нещо негативно – веднага пресечете тази мисъл и започнете да мислите за нещо коренно различно.

Не спорете с нея, не се защитавайте, не я анализирайте, не се съпротивлявайте срещу нея. Просто я пресечете незабавно. Ключът е да го направите още в мига, когато я разпознаете.

Наблюдавайте негативните мисли

Най-важното нещо, което трябва да направите е да класифицирате негативната мисъл. "Какво става вътре в мен?" "Ахааа, усещам негативна мисъл". Ключът тук е да не се хванете в капана. Разберете истината – негативните мисли ви влияят само, ако реагирате спрямо тях! 

Ако не реагирате, тя нямат влияние над вас. Негативните мисли са като пиявици – те само смучат енергия. Нашата реакция им дава сила, но ако не реагираме – те нямат влияние над нас.

Негативните мисли ни влияят само и единствено, ако реагираме спрямо тях. Не реагирайте. Повтаряйте си: "Това е само една негативна мисъл!" Дори може и да го изтанцувате или изпеете, ако желаете. Никоя мисъл не може да притежава по-голяма сила от тази, която ще и дадете.

Техника на преувеличението

Всяка негативна мисъл я преувеличете до нелепост. Ключът е в нелепостта. Ако преувеличите негативната мисъл малко, тя става още по-лоша. Но ако я направите нелепа, отнемате нейната силата. Доведете я до абсурд.

Неутрализиране на негативната мисъл с нейната пълна противоположност

Ако примерно ви се загнезди мисълта: "О, боже ще изгубя работата си" – неутрализирайте я с пълната противоположност. "Не си познала! Ще се справя блестящо! Ще имам изумителен успех!"

Тайнaта на тази хватка е проста. Умът може да произвежда в едно и също време само по една мисъл. Това, което се случва е, че се заражда мисъл след мисъл. Затова, ако изтръгнете негативната мисъл и я замените с пълната противоположност, вие отнемате нейната сила.

Следващият път, когато почувствате негативна мисъл, реагирайте светкавично и приложете една от тези четири техники. Помага.

Източник: bgcheckonline4you.com

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички