4 трудни неща, които трябва да направите за себе си

4 трудни неща, които трябва да направите за себе си
Източник: iStock/Guliver

В живота е абсолютно необходимо да правите „трудни” неща, за да бъдете щастливи в дългосрочен план. Защото трудните неща в крайна сметка ви изграждат и променят живота ви. Те правят разликата между съществуването и истинското живеене, между познаването на пътя и движението, между празните обещания и целите.

Затова никога не се страхувайте да…

...приемате промените в живота.

Вие не сте същият човек, който сте били преди една година, преди месец или преди седмица. Опитът не спира да се трупа, а ситуациите да се различават една от друга. Понякога в живота ни има неща, които не са предназначени да останат. Понякога промените, които не искаме, са промените, от които се нуждаем, за да пораснем. Понякога растежът и промяната може да са болезнени, но нищо в живота не е толкова болезнено, колкото да останеш там, където не принадлежиш.

... да живеете по собствени правила.

Приемете недостатъците си. Признайте грешките си. Не се крийте зад оправдания и не лъжете. Живейте спрямо своята истина и никога не я предавайте.

... да казвате "не".

В един свят, пълен с толкова много шум и бъркотия, трябва да направите място за това, което е наистина важно. Това означава да "елиминирате" несъществените ангажименти, досадните и вредни навици и да се научите да казвате "не".

... да си осигурите "емоционално пространство".

Спрете да мислите всичко по стотици пъти и да преживявате най-дребния проблем като истинска драма. Осигурете си "емоционално пространство", дистанцирайте се от злободневните препятствия и не допускайте да създават хаос в душата ви.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.