4 знака, че колегите ви не ви харесват

4 знака, че колегите ви не ви харесват
Източник: iStock/Guliver

Понякога е съвсем ясно, че даден колега не ви харесва. Но ако имате проблеми с дешифрирането на потенциалните знаци, то по-добре се презастраховайте, запомняйки тези 4 сигурни знака.

1. Почти никога не правят зрителен контакт

Когато даден човек се опитва да скрие антипатията си, той се притеснява от директния очен контакт, защото можете да видите враждебността му. Така че, ако някой колега прави всичко възможно да избегне погледа ви, това определено е червен флаг.

2. Не ги интересува какво правите

Когато работите в екип с други хора, обикновено всеки се старае да спазва правилата, най-малкото, за да върви работата гладко. Но когато долавяте непукизъм от страна на колегите, това не е добър знак, особено ако сте мениджър и насоките, които сте задали, не се спазват умишлено.

3. Задават твърде много въпроси

Нормално е понякога да задавате въпроси на хората, с които работите, но ако забележите, че даден колега поставя под въпрос всяко решение, което вземате (и рядко поставяте под съмнение нечие друго), това е сигурен признак, че ви няма доверие.

4. Никога нямат време за вас

Ако не можете да привлечете вниманието на вашия мениджър или друг колега, с когото би трябвало да сте в комуникация, може би наистина не ви харесва. Например, ако усетите, че вашите срещи и оперативки все по-често се отменят, а имейлите и обажданията ви остават без обратна връзка, значи сте попаднали на дъното на списъка с приоритети.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.