49% от българските домакинства притежават телевизор с плосък екран

49% от българските домакинства притежават телевизор с плосък екран
Източник: Thinkstock/Guliver

Телевизорите с плосък екран са най-често срещани в домовете на българските семейства от големите градове. Обикновено телевизорите се разполагат в дневната. Данните са от проучване (Continual Survey), което Нилсен Адмосфер България извърши в рамките на своя пийпълметричен проект.

Телевизорите с плосък екран (тип LCD, LED или плазма) постепенно стават стандарт на българския пазар - в 49 % от домакинствата в страната ще намерите поне един такъв телевизор. Повечето от тях се срещат в домакинствата от големите и средноголемите градове, по-конкретно - в градовете с население над 25 000 жители.

До момента най–голям брой плоски телевизори (63%) декларират домакинствата от град София. Точно обратното е положението в малките градове и в селата - там тези телевизори са все още рядко срещани. В градовете и селата с население под 1000 души, плоски телевизори притежават едва 30 % от домакинствата.

Най-често телевизорите с плосък екран са позиционирани във всекидневната, която е традиционното място за гледане на телевизия. На второ място (с голяма разлика), този тип телевизори са поставяни в спалнята. По-рядко се срещат в кухнята или в детската стая.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.