5 грешки, които правите всяка сутрин и които съсипват деня ви

5 грешки, които правите всяка сутрин и които съсипват деня ви
Източник: iStock/Guliver

Няма определена сутрешна рутина, която да работи за всички. Може би вашата включва бърз преглед на новините, вода с лимон или пък танци по пижама.Няма никакви правила! Но пък определено има някои сутрешни грешки, които биха могли могат да поставят основата за непродуктивен ден.

Отлагате алармата за ставане

Понякога спирате алармата, защото просто не сте готови да се изправите пред деня. Не се поддавайте на изкушението да отложите неизбежното с 5 или 10 минути. Това не е добра идея, защото ако се върнете в дълбок сън, след като сте натиснали бутона за дрямка, влизате в цикъл на сън, който определено няма да можете да приключите. Така че най-вероятно ще се събудите замаяни, вместо свежи.

Излежавате се

Ако сте избегнали дрямката – поздравления! Но не използвайте тези 10 минути, за да се излежавате, макар и будни. Лекият стречинг и протягането е най-широко разпространеното средство за бърз тонус и това не е случайно.

Проверявате имейла или фейсбук

Ако спите близо до телефона си, най-лесно е да се обърнете и да започнете безсмислено да превъртате входящата си поща или пък нюз фийда. Но не го правете, защото няма да намерите нищо, което да не може да почака, а за сметка на това ще сте напрегнати от сутринта.

Оставяте леглото си неоправено

Според Чарлз Дюиг, автор на "Силата на навика", оправянето на леглото ви е свързано с повишена производителност през останалата част от деня. Това е ключов навик, който може да предизвика верижни реакции, които помагат на другите добри навици да се задействат.

Пиете кафе

Ако мислите, че не можете да функционирате, докато не изпиете пълна чаша с кофеин, помислете отново. Вашето тяло естествено произвежда по-големи количества кортизол, който регулира енергията, между 8 и 9 сутринта. Така че за повечето хора най-доброто време за пиене на кафе е след 9:30 часа, когато нивата на хормона са спаднали.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.