5 лесни начина за споделяне на големи файлове


5 лесни начина за споделяне на големи файлове
Снимка: iStock/Guliver

6923

Искате да споделите с приятелите или колеги по-големи файлове? Има няколко начина, по които това може да стане, но от TechRadar са подбрали най-удобните.

1. Компресиране

Едно от най-лесните решения на проблема с изпращането на големи файлове е използването на софтуер за компресиране на файлове, като например 7-Zip. Инструментът е особено подходящ, ако имате няколко файла, тъй като можете да ги поставите в една папка и да ги компресирате наведнъж. 7-Zip е достъпен за Windows, Mac и Linux и може да компресира файлове в обикновения формат ZIP, както и в собствения си малко по-ефективен 7ZIP.

2. VPN

Използването на VPN, като например ExpressVPN, означава, че вашият интернет доставчик не може да определи вида на файловете, които споделяте и поради това не може, на теория, да приложи оформяне на трафика в профила ви. P2P (peer-to-peer) е един от най-популярните и надеждни методи за преместване на голямо количество данни.

3. WeTransfer

WeTransfer е една от най-простите услуги, които можете да използвате за споделяне на големи файлове. Няколко кликвания на мишката и уебсайтът автоматично ще изпрати файловете и те ще бъдат достъпни за изтегляне в продължение на седем дни.

4.  MediaFire

Когато се регистрирате в услугата, получавате 10 GB пространство за съхранение. Ако свържете профилите си във Facebook и Twitter, инсталирате мобилното приложение и поканите приятели, ще спечелите до 40 GB пространство. Можете да качвате файлове директно от компютъра или мрежата и да генерирате линк, който ще позволи на други хора да изтеглят вашите файлове от уеб сайта на MediaFire.

5. Resilio Sync

Тази програма използва BitTorrent протокола, проектиран специално за споделяне на големи файлове и за синхронизиране на файлове директно между вашите устройства, които може да са две или повече, като например телефон и настолен компютър. Resilio Sync също така поддържа генериране на защитени връзки, за да позволи на вашите контакти да изтеглят файлове от папките ви. Това означава, че устройството ви трябва да е онлайн по това време, за да може те да имат достъп до него.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички