5 малко известни, но полезни функции на Gmail


5 малко известни, но полезни функции на Gmail
Снимка: Thinkstock

3573

Gmail безспорно е сред най-добрите услуги за електронна поща. От Google обаче постоянно добавят нови функции към имейл услугата си и е вероятно да сте пропуснали някоя. Затова и сайтът Make Use Of дава пример с 5 по-малко известни функции на пощата, които могат да ви бъдат полезни. 

1. Заглушете груповите имейли

Отворете имейла, натиснете бутона „More” в горната лента и изберете „Mute“. Всички нови съобщения, които сте заглушили, автоматично се архивират, за да може да ги прочетете по-късно.

2. Използвайте десния бутон

Ако кликнете с десния бутон върху някой имейл в инбокса, ще се отвори меню с четири възможности – Преместване, Архивиране, Означаване като непрочетено, Изтриване. Тази възможност може да ви спести много време, когато сортирате имейлите си или искате да почистите пощенската си кутия.

За да се появява четвъртата възможност ‘Означаване като непрочетено‘, ще трябва да я активирате в Gmail Labs. За целта отидете в Cog > Settings > Labs > Mark as Read Button > Enable > Save Changes.

3. Gmail има панел за предварителен преглед

Ще трябва да активирате тази функция в Gmail Labs. За целта отидете в Cog > Settings > Labs > Preview Pane > Enable > Save Changes. В основния изглед на пощенската си кутия, ще намерите икона на четири хоризонтални черти. Кликнете върху падащата стрелка и изберете измежду „No Split” (без преглед), „Vertical Split” или „Horizontal Split”.

4. Бързо преминаване през различни потребителски акаунти

Ако имате повече от един акаунт в Gmail, можете да влезете във всички тях и всеки път, когато искате да включите друг, може да натиснете аватара си в горния десен ъгъл и да изберете друг акаунт. Има и друг начин, като използвате клавишни комбинации. Отидете в адресната лента и променете URL, той може да заема стойности “0”, “1”, “2” и така нататък, в зависимост от това колко акаунта имате. Например:

Акаунт 1: https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

Акаунт 2: https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox

Aкаунт 3: https://mail.google.com/mail/u/2/#inbox

5. Променете това, което виждате в страничната лента

Отидете в Settings > Labels и ще видите списъка „System Labels“. Кликнете върху „show” или „hide” за всяка опция според това дали искате да я виждате или не в страничната лента.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички