5-минутно правило, което ще направи служебните ви срещи по-продуктивни

5-минутно правило, което ще направи служебните ви срещи по-продуктивни
Източник: iStock/Guliver

Изпадали ли сте в следната ситуация: Влизате на важна оперативка, на която трябва да представите дадена информация пред колегите си. Подготвили сте всички внимателно, по точки, предвидили сте евентуалните въпроси. Започвате да говорите и... точно след една минута шефът ви прекъсва и сменя темата.

Това е изключително грубо и непрофесионално, но за съжаление се случва все по-често. Затова и някои компании въвеждат т.нар 5-минутно правило, пише Inc.com.

Най-общо става дума за по-кратки срещи, на които всеки трябва да се изказва за максимум 5 минути и решенията трябва да се взимат бързо. Целият ритуал със запазване на конферентна зала, пиене на кафета и оперативки по един час остава в миналото.

Правете това по 10 минути на ден и ще станете по-креативни

Някои професии изискват повече креативност от други, но всъщност това качество може да бъде полезно във всяка ситуа...

Според началниците, които са заложи на 5-минутното правило, то е увеличило продуктивността на екипа. Чрез него се избягват общите приказки, спестява се време, фокусът се поставя върху най-важните неща.

В същото време обаче се посочват и някои недостатъци. "В бързината може да се изпусне важен факт, който си струва да бъде обсъден. А и по-дългите срещи сплотяваха екипа - хората се питаха как е минал уикендът им, изграждаха връзки помежду си", споделя изпълнителният директор на компания Лин Спан.

8 професии, които роботите вече превземат

Все по-често чуваме, че роботите ще ни вземат работните места. Звучи ви твърде налудничаво? Всъщност вече започна д...

Според нея ако 5-минутното правило се въведе, то със сигурност фирмата трябва да отделя специално допълнително време за редовни тиймбилдинги.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.