5-минутно правило, което ще направи служебните ви срещи по-продуктивни


5-минутно правило, което ще направи служебните ви срещи по-продуктивни
Снимка: iStock/Guliver

6661

Изпадали ли сте в следната ситуация: Влизате на важна оперативка, на която трябва да представите дадена информация пред колегите си. Подготвили сте всички внимателно, по точки, предвидили сте евентуалните въпроси. Започвате да говорите и... точно след една минута шефът ви прекъсва и сменя темата.

Това е изключително грубо и непрофесионално, но за съжаление се случва все по-често. Затова и някои компании въвеждат т.нар 5-минутно правило, пише Inc.com.

Най-общо става дума за по-кратки срещи, на които всеки трябва да се изказва за максимум 5 минути и решенията трябва да се взимат бързо. Целият ритуал със запазване на конферентна зала, пиене на кафета и оперативки по един час остава в миналото.

Според началниците, които са заложи на 5-минутното правило, то е увеличило продуктивността на екипа. Чрез него се избягват общите приказки, спестява се време, фокусът се поставя върху най-важните неща.

В същото време обаче се посочват и някои недостатъци. "В бързината може да се изпусне важен факт, който си струва да бъде обсъден. А и по-дългите срещи сплотяваха екипа - хората се питаха как е минал уикендът им, изграждаха връзки помежду си", споделя изпълнителният директор на компания Лин Спан.

Според нея ако 5-минутното правило се въведе, то със сигурност фирмата трябва да отделя специално допълнително време за редовни тиймбилдинги.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички