5 начина да мотивирате екипа си по време на криза


5 начина да мотивирате екипа си по време на криза
Снимка: Thinkstock

6216

Да си ръководител не е лесно, особено в моментите, когато нещата не вървят по начина, по който на всички им се иска. Именно по време на криза обаче си проличават качествата на истински добрия лидер.

Пак тогава трябва да приложите специален подход, за да мотивирате екипа си. При криза трябва да бъдете максимално искрени със своите подчинени. Не трябва да забравяте, че сте в тази ситуация заедно, независимо от позицията, която заемате.

От Inc.com съветват да направите тези 5 неща:

1. Фокусирайте се върху ангажираността на служителите.

Дръжте вратите към вашия офис отворени, както буквално, така и в преносен смисъл, за да могат служителите ви да говорят с вас за всичко, което ги кара да се чувстват некомфортно. Изключително важно е да бъдете достъпни и да присъствате в офиса по време на криза.

2. Позволете им да ви помогнат.

Хората обикновено искат да помагат, особено в трудни времена. Решението на вашите проблеми може да изисква намесата на експерти, но когато е възможно, търсете помощ от вашите служители. Те ще бъдат повече от щастливи, че ще могат да вземат участие в разрешаването на кризата.

3. Бъдете единни.

Вашите служители трябва да знаят, че сте на тяхна страна. Единният подход към проблема трябва да започва от върха. Дори и да не харесват информацията и действията, които са им представени, служителите ще се държат по начина, по който се държат техните шефове и мениджъри. Покажете им, че ще защитите техните (и тези на компанията) интереси.

4. Признайте приноса и упоритата работа на вашите служители по времето на кризата.

Това може да не е най-доброто време за компанията, но вие не трябва да спирате да насърчавате и поощрявате служителите, които се справят добре. Уверете се, че те знаят, че цените техния труд и че това, което правят, наистина има смисъл. Независимо дали ще ги похвалите с добра дума или ще ги почерпите с един обяд, направете нещо, за да покажете вашето признание.

5. Създайте специални групи, които да решават проблеми свързани с кризата.

Без значение дали те са официални или не, групите за решаване на проблеми могат да спомогнат за мотивацията и активността на служителите. Както вече казахме, хората искат да помогнат и да бъдат полезни. Това ги кара да се чувстват добре и да си върнат чувството, че имат контрол над своята съдба.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички