5 начина да подобрите обхвата на телефона си


5 начина да подобрите обхвата на телефона си
Снимка: Pixabay

17443

Проблемите с обхвата на телефона могат да бъдат много дразнещи, особено ако пътувате често. Понякога те се дължат на самите мобилни телефони, а понякога - на мрежата. От TechRadar обаче разкриват, че има 5 неща, които можете да направите, за да подобрите обхвата.

1. Изключете телефона и после отново го включете

Ако проблемът е еднократен и няма очевидна причина за него, изключете телефона си, това може да помогне. Включването и изключването на режима „Airplane Mode“ също може да помогне.

2. Заредете телефона си

Ако батерията е изтощена, телефонът ви най-вероятно ще премине в някакъв режим за пестене на енергия и в резултат ще се отделя по-малко енергия за предаване на вашия мобилен сигнал. Сложете телефона си да се зарежда или ако това не е възможно, изключете всички енергоспестяващи функции, но имайте предвид, че батерията ще се изтощи по-бързо.

3. Променете местоположението си

Начинът, по който държите телефона, може да бъде проблем. Ако сте покрили антената, сигналът ще отслабне. Ако сте в помещение, излезте навън. Стените и покривът на сградата може да забавят клетъчния сигнали. Понякога дори отварянето на прозорец може да бъде достатъчно за подобряване на сигнала.

Също така може просто да направите няколко крачки в дадена посока. Отразените сигнали може да си пречат взаимно и това да доведе до мъртви точки. Други електронни устройства също може да предизвикат смущения. Ако няма очевидна причина за смущенията, просто се разходете и вижте дали нещата ще се подобряват. Собствениците на iPhone могат да проверят силата на сигнала лесно, докато потребителите на Android трябва да изтеглят приложение, като например Mobile Signal.

4. Разберете дали не сте се отдалечили от клетката

Cellmapper и OpenSignal са два много полезни сайта, които предоставят информация за клетъчните кули. В ситуация, в която имате лош сигнал, те не могат да са ви от полза, но ако планирате да пътувате можете да проверите предварително какво покритие да очаквате там, където отивате.

5. Купете си по-добър телефон

Ако често се оказвате с лош сигнал, без значение къде се намирате, телефонът ви може да е проблемът. Той може да е повреден или просто да има лоша антена. Ако постоянно имате проблеми в области, в които вашите приятели и семейство нямат, може би е време за нов телефон.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички