5 начина да спечелите уважението на околните

5 начина да спечелите уважението на околните
Източник: iStock/Guliver

Независимо колко се стараете в работата си, ако нямате уважението на подчинените, партньорите или колегите си, трудно ще постигнете успех. Високият пост само по себе си не е достатъчен, за да предизвиквате респект - нужно е и определено държание от ваша страна, пише Inc.com. Трябва да:

1. Бъдете автентични

Хората често усещат когато някой не е естествен и не толерират това поведение. Те не биха ви уважавали, ако знаят, че претендирате да бъдете някой или нещо, което всъщност не сте.

10-те стъпки към забогатяването

Всеки си мечтае да бъде богат или поне да има достатъчно пари, за да живее спокойно. Сред хилядите книги и съвети з...

2. Бъдете любопитни

Ако наистина се интересувате от вашите колеги, слушайте внимателно това, което имат да кажат. Когато човекът отсреща осъзнае, че бива слушан с внимание, той ще започне да ви споделя важни за себе си и за своята работа мечти, страхове, цели. Тези познания не само ви дават възможността да разберете как подчинените ви си вършат работата, но и как да подсилите техните способности.

7 изненадващи знака, че интелектът ви е над средния

Възможно е да сте по-умен от средностатистическия човек и дори да не го осъзнавате. Има обаче признаци, които могат...

3. Бъдете дискретни

Работните места са огнища на дребни клюки. Никой не уважава този, който не може да пази тайна. Когато колегите ви осъзнаят, че могат спокойно да споделят с вас, ще се превърнете в техен довереник.

4. Бъдете уникални по свой начин

Експертното мнение и опитът в дадена сфера са силно уважавани. Изберете сегмент от вашия бизнес, уверете се, че това е вашето призвание и се опитайте да научите всичко необходимо, за да станете експерт в областта.

5. Бъдете полезни

Хората уважават своите сътрудници. Това означава, че една от вашите основни цели трябва да е да помагате на останалите. Вашите колеги ще се респектират от готовността ви винаги да се отзовете в нужда.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.