5 начина да убиете скуката в градския транспорт (без Facebook)


5 начина да убиете скуката в градския транспорт (без Facebook)
Снимка: iStock/Guliver

7903

Ежедневното пътуване с градски транспорт може да бъде досадно и неприятно... само ако му позволите да бъде такова. Независимо дали се клатушкате по два часа на ден в автобуса или ви се събират всичко на всичко 20 минути в метрото, можете да използвате това време, за да правите нещо продуктивно или да развивате интересите си. Даваме ви няколко предложения.

Учете чужд език. Учени са доказали, че владеенето на няколко чужди езика подобрява умственото здраве. А и ще ви бъде полезно. Можете да си купите самоучител или пък да ползвате някое от многобройните мобилни приложения за целта.

Планирайте седмичното си меню. По-добре е да го правите предварително, отколкото между рафтовете в супермаркета. Когато имате план, рискът да похарчите пари за излишни и нездравословни неща намалява.

Напишете си списък със задачи за деня. Направите ли го още по време на сутрешното пътуване, вече сте си осигурили продуктивен старт на деня. Можете да използвате обикновен тефтер или пък някое от полезните мобилни приложения за водене на бележки.

Четете книга. Напоследък в градския транспорт в България все по-често се забелязват четящи хора, което е прекрасна тенденция. Със сигурност е по-добре да прекарате времето, потопени в някоя завладяваща история, отколкото да скролвате до безкрай Facebook.

Наредете кубчето на Рубик. Защо пък да не се върнете в детството? Това е добра гимнастика за мозъка. Вече се предлагат и кубчета за възрастни, чието нареждане е още по-сложно.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички