5 навика, които ще направят живота ви по-хубав

5 навика, които ще направят живота ви по-хубав
Източник: iStock/Guliver

Навиците ни са сред важните неща, които ни оформят като личност. Тези от тях, които са полезни, могат да ни насочат в правилната посока и да направят живота ни по-смислен и хубав. В блога на LinkedIn се посочват шест навика, които е добре всеки да има. Ето кои са те:

1. Избягвайте хората, които ви влияят негативно.

Винаги ще има „разрушителни“ хора, които ще намират начин да ви влязат под кожата и да останат там за дълго време. Всеки път, когато усетите, че мислите за познат или колега, който кара кръвта ви да кипне, помислете за някой друг, за когото сте благодарни, че е част от вашия живот.

2. Ценете това, което вече имате.

Благодарността е от ключово значение за щастливия живот. Богатството, блясъка, приключенията и бързите коли не могат да се сравнят с удоволствието от настоящия момент и благодарността за вече притежаваното.

3. Приемете, че може да се провалите.

Склонни сме да се паникьосваме и да замръзваме на едно място, когато е време да започнем нещо ново, защото знаем, че идеите ни не са перфектни и че това, което ще направим, може да не е много добро. Как обаче може да постигнем нещо велико, ако не започнем работа и не позволим на нашите идеи да се развият?

4. Научете се да казвате "не".

Когато е правилният момент да кажат „не“, емоционално интелигентните хора избягват фрази като „не мисля, че мога“ и „не съм сигурен“ и дават категоричен отказ, който не остава място за колебание. Отказът от поемането на нов ангажимент ви помага да запазите фокуса си върху настоящите си задачи и да дадете всичко от себе си, за да ги изпълните успешно.

5. Поставайте си реалистични цели.

Големите и амбициозните цели могат да бъдат изключително вдъхновяващи, докато не се провалите напълно и не останете само с разочарование и чувство за вина. Това не означава да не си поставяте високи цели, които ви предизвикват да станете по-добри, а да се придържате към границите на реалността.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.