5 неща, които правят един ресторант успешен

5 неща, които правят един ресторант успешен
Източник: Thinkstock/Guliver

Откриването и разработването на ресторант е едно от най-рискованите бизнес начинания. За да бъде едно заведение популярно и печелившо, са нужни увереност и добра визия. Но и не само това, казват някои от най-добрите ресторантьори в света. Ето какви са факторите за успех, обобщени от foodpanda.

1. Планиране. Бъдете готови на много жертви и бъдете сигурни, че обичате това, което правите. Първата стъпка е разработването на бизнес план, който набелязва план за вашия успех. Той трябва да включва проучване на пазара, цялостен поглед върху вашите конкуренти, вашата целева аудитория, маркетингови планове, както и избор на местоположение. Определете и източника си на финансиране.

2. Местоположение. Имате нужда от място, което привлича тълпи, лесно достъпно и с потенциал за растеж. Разбира се, то трябва да се вписва в рамките на бюджета. Това е едно най-големите решения, които ще направите като собственик.

3. Меню. Менюто ще връща клиентите отново и отново. Независимо дали ще предлагате 5 звездни ястия, суши, пица или дори бургери, вие трябва да сте убедени, че те ще са вкусни и уникални. Поканете ваши близки да тестват менюто ви. Обратната връзка е важна за вкуса и ценообразуването.

4. Персонал. Движещата фигура на вашето място. Направете списък с изискванията за готвачи и сервитьори. Подложете ги на многократни тестове, преди да ги наемете. Никой няма да се върне, ако получи лошо отношение от сервитьор.

5. Маркетинг. Информация от уста на уста работи, но не достатъчно, за да бъде вашето заведение пълно. Правете промоции, участвайте в демонстрации, присъединете се към бизнес асоциации и използвайте поне безплатните социални канали. 

И не на последно място - имайте предвид, че ресторантът няма да започне да пълни джобовете ви от първия ден. Поне шест месеца ще работите на загуба. Но ако влагате достатъчно енергия, успехът неминуемо ще дойде.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.