5 невероятно красиви държави, които са данъчен рай

5 невероятно красиви държави, които са данъчен рай

В света има 80 държави, които влизат в категорията "данъчен рай" - те имат специфично законодателство, позволяващо плащането на съвсем ниски или никакви данъци. Множество милиардери се тълпят да регистрират компаниите си в тези страни, за да се възползват от данъчните облекчения – най-вече офшорни банкови сметки и нулеви ставки. Изданието Business Insider е решило да направи класация на най-красивите държави, които се смятат за данъчен рай. Ето и как изглежда челната петица:

Коста Рика

Миналата година Коста Рика е била посетена от над 2,5 милиона туристи. Централноамериканската държава е известна с дъждовните си гори, девствени плажове и водопади. Корпорациите не плащат данък печалба за приходите си извън нейната юрисдикция, нито данък върху дивидентите и лихвите. Официалният език е испански, населението е 4,8 милиона души.

Монако


Княжеството е известно със своите казина, предпочитано място от богаташи с яхти от целия свят. И тук няма данък върху доходите. Официалният език е френски, населението е малко над 37 хиляди.

Сейшелите

Те се състоят от 115 райски острова край западния бряг на Африка. Районът е пълен с коралови рифове, диви плажове, луксозни курорти. Няма данък върху доходите, капиталовите печалби или собствеността. За да получите статут на постоянно пребиваващ, е необходимо да прекарате тук едва 5 дни годишно и да преведете в местната си банкова сметка 10 000 долара годишно. Говорят се английски и френски, населението е 89 хиляди души.

Панама


Една от най-бързо растящите икономики в Централна Америка. Няма данъчни споразумения с други държави. Тук банковата тайна е на високо равнище. В страната няма данък върху доходите, дивидентите или капиталовите печалби. Официалният език е испански, населението е около 3,8 млн. души

Пуерто Рико (на водещата снимка)

Макар и официално да е територия на САЩ, страната има собствена данъчна политика. От 2012 г. е в сила законодателство, което дава благоприятни данъчни условия на американци, които пребивават над 183 дни в годината, т.е. половин година. Официални езици са английският и испанският, населението е 3,5 млн. души.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.