5 сайта, от които легално да сваляте музика


5 сайта, от които легално да сваляте музика
Снимка: iStock/Guliver

2649

Пиратстването на музика намаля след появата на стрийминг услугите, но все още е проблем. Има обаче и сайтове, от които можете да сваляте песни напълно легално. Ето кои от тях ни препоръчва MakeUseOf.

1. BeSonic

Този сайт може и да изглежда малко с изтекъл срок на годност, но е фантастичен ресурс за всеки, който иска да попълни своята музикална колекция с готини парчета. Музиката е разделена в 5 жанра: “Rock and Alternative”, “Pop and Electro”, “Hip-Hop, Soul and Urban”, “Jazz and Blues” и “Mixed Up”.

За да ви помогне да намерите нещо, на което да се наслаждавате истински, BeSonic поддържа седмични жанрови специфични диаграми за глобалната популярност на песен. Също така ще намерите раздели, посветени на нови песни и нови изпълнители.

2. Free Music Archive

На сайта Free Music Archive ще откриете предимно песни от по-малко известни автори, но от време на време се появяват и популярни парчета. Не е нужно да се притеснявате дали всичко е законно, тъй като всички налични песни в сайта са безплатни за лична употреба.

3. Jamendo

Jamendo дава възможност на непопулярни музиканти лесно да разпространяват музиката си и да я правят достъпна за своите фенове. Към момента на сайта има повече от 400 000 песни от 40 000 изпълнители. Музиката е изградена около „Communities“. Включването към дадена общност (например #Rock) ще ви даде достъп до водещите ѝ песни, албуми и изпълнители. Можете да сортирате музиката по няколко критерия. От сайта може да слушате няколко радиостанции.

4. NoiseTrade

Музикантите, които използват NoiseTrade, искат нещо в замяна на безплатното изтегляне на музика, обикновено това е пощенски адрес или имейл адрес. Идеята е те лесно да могат да се свързват с хората, които обичат музиката им - може би за да рекламират предстоящи турнета или нови албуми.

5. Musopen

Ако предпочитате класическа музика, отправете се към Musopen. На сайта ще намерите записи от някои от най-известните класически музиканти на всички времена. Можете да търсите по композитор, изпълнител, инструмент, период.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички