5 съвета за добро излъчване на живо във Facebook

5 съвета за добро излъчване на живо във Facebook

Вероятно често ви се случва да ви излезе нотификация във Facebook, че страница, която следвате, или ваш приятел са започнали излъчване на живо. Facebook Live наистина е чудесна функция, когато искаш да споделиш свое преживяване с повече хора. Ако решите и вие да я изпробвате, последвайте съветите на MakeUseOf за най-добър резултат.

1. Представяйте се през определен период

Ако клипът ви е по-дълъг от няколко минути, хората ще идват и ще си отиват. Затова трябва да продължавате да се представяте през известни интервали от време, и да пояснявате какво виждат потребителите.

2. Задръжте вниманието

Има няколко неща, които можете да опитате, за да направите видеоклипа си по-интересен:

- Променете осветлението.

- Експериментирайте с различни фонове.

- Помислете за околния шум.

- Опитайте да използвате различните теми на Facebook Live.

- Помислете да използвате статив за стабилност.

3. Излъчвайте само когато имате силен сигнал

Никой не иска да гледа видео, което е на пиксели, буферира или има проблеми със звука. Това е сигурен начин да накарате зрителите да натиснат бутона „Назад“ в браузъра си.

4. Използвайте тийзъри

Трябва да накарате хората да се връщат отново и отново, но това не е лесно. В зависимост от вида на видеоклипа, който снимате, можете да опитате да използвате тийзъри за това, което зрителите могат да очакват следващия път. Те могат да бъдат улики за съдържание, интервюта, местоположения, отговори на въпроси или нещо друго, за което можете да се сетите. Ключът е да се изгради интрига около следващото ви излъчване.

5. Купете си микрофон и камера

Ако планирате да правите Facebook Live предавания редовно, трябва да обмислите възможността да инвестирате в качествен микрофон и камера. Смартфоните имат своето място в ежедневието ни, но те не са подходящи за всички наши нужди.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.