5-те европейски града, в които е най-вероятно да ви оберат


5-те европейски града, в които е най-вероятно да ви оберат
Снимка: iStock/Guliver

4583

Джебчийските банди в Европа са превърнали кражбите в цяло изкуство. Те са невероятно ловки и използват различни методи на разсейване, за да измъкнат портфейлите на туристите изпод носовете им. „Вече не говорим за традиционното „грабване и тичане“. Крадците измислят все по-сложни схеми. Хората трябва да бъдат особено внимателни, когато посещават популярни обекти, около които винаги има тълпа“, заявява Кристин Петерсън, главен маркетинк мениджър на най-големия туристически сайт – TripAdvisor. От платформата информират и кои са петте европейски града, в които е най-вероятно да станета жертва на джебчии:

Барселона


Освен с невероятната си архитектура и история, испанският град е известен и с това, че е световната столица на джебчийството. Всеки ден там стават повече от 300 кражби.

Париж


Френската столица е най-посещаваният град на планетата, затова не е учудващо, че привлича крадците. Те са толкова много, че миналата година персоналът на известни туристически обекти ги затвори за ден в знак на протест, че полицията не прави достатъчно за овладяване на ситуацията.

Мадрид


Там пребъркванията на джобове се случват не само около забележителностите, но често и в градския транспорт. Преди години банда джебчийки дори бе станала известна под името „Босненският клан“. Четирите жени били изключително ловки и отговорни за 40% от кражбите в мадридското метро.

Прага


Особеното в красивата чешка столица е, че повечето джебчии действат сами, а не на групи. Любимото им място е Карловият мост.

Рим


Властите определят джебчийството в Рим като „епидемия“. Голям риск от кражби има около всички най-популярни туристически обекти.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички