5-те най-мръсни джаджи, които могат да ви разболеят


5-те най-мръсни джаджи, които могат да ви разболеят
Снимка: iStock/Guliver

3067

Ежедневно използваме поне по няколко електронни устройства. Държим ги в ръцете си, по джобовете или в чантата и това неизменно ги замърсява. А ако не дезинфекцираме нашите джаджи седмици или дори месеци наред, то ние застрашаваме здравето си, пише Make Use Of. Изданието е направило списък с 5-те най-мръсни устройства, които могат ви разболеят. Вижте кои са:

1. Смартфони и таблети

Смартфоните са уникални джаджи, които привличат не само вашето вниманието, но и бактериите. Ако се замислим ще видим, че ги държим почти през целия ден в ръцете си, а ги почистваме много рядко. Резултатът – екранът на средностатистическия смартфон съдържа повече бактерии от седалката на тоалетна. Проблемът при смартфоните е, че ги долепяме до лицата си и това сериозно застрашава здравето ни.

2. Клавиатурата и мишката

Това не трябва да бъде изненада за никой, тъй като пръстите ни са върху клавиатурата и мишката през цялото време. Мръсотията се набива в клавишите и се изграждат колонии от микроби. Клавиатурите са 5 пъти по-мръсни, отколкото тоалетните чинии, най-вече защото хората пренебрегват добрата им хигиена. Ето защо те трябва да се почистват веднъж месечно.

3. Слушалките

Едва ли някой ще се изненада, ако му кажете колко мръсни могат да бъдат слушалките му. В края на краищата ние ги поставете върху или в ушите си. Но дори и да осъзнаваме този факт, малцина са тези, които почистват слушалките си. Освен това мръсотията по слушалките влияе на качеството на звука, ето защо добре е да се опитаме да превърнем почистването им в редовен навик.

4. Дистанционното

Редица проучвания показват, че дистанционното на телевизора е сред най-замърсените неща у дома ни. Причината е, че го пипаме всеки ден по много пъти и то не само ние, но и наши близки роднини, както и приятели, които са ни на гости. Ето защо трябва от време на време да се почиства и дезинфекцира.

5. Конзолата за игра

Конзолите за игра често се пренебрегват когато стане дума за мръсни устройства, но трябва да имаме предвид, че бактериите по тях се множат благодарение на топлината от ръцете ни и също трябва да се почистват често.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички