5 успели и богати хора, които говорят свободно два езика

5 успели и богати хора, които говорят свободно два езика
Източник: Getty Images/Guliver

Да говориш повече от един език може да бъде много полезно в бизнеса. Освен че позволява да се завързват повече контакти, дава още една перспектива за света. А и е научно доказано, че ученето на чужд език най-добре развива мозъка и противодейства на отслабването на паметта. 

Някои от най-успелите хора в света също говорят по повече от един език. Например:

Марк Зукърбърг, основател на Facebook. Говори английски и мандарин. Вторият език научил, за да може да комуникира свободно с родителите на съпругата си Присила, която е американка, но от китайски произход.

Сергей Брин, съосновател на Google. Говори руски и английски. Брин е роден в Москва, но родителите му емигрират в САЩ, когато той е малък.

Алексис Оханиан, съосновател на Reddit. Говори немски и английски. Майката на предприемача е германка и е предала езика и на сина си.

Ян Кум, съосновател на WhatsApp. Говори руски и английски. Кум е роден в малко село в Украйна, а когато е на 16 г. се премества в САЩ заедно с майка си и баба си.

Джак Ма, създател на Alibaba (и на водещата снимка). Говори мандарин и английски. Ма започва да учи английски като малък. Преди да основе компанията си, дори известно време работи като учител по езика и преводач.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.