5 въпроса, които ще ви помогнат да намерите вашата цел


5 въпроса, които ще ви помогнат да намерите вашата цел
Снимка: iStock/Guliver

5917

В днешния свят работата и животът са преплетени по всички възможни начини. Ходим на почивка, опитвайки се да останем в крак със случващото се в офиса и работим, стараейки се да не се изолираме твърде много от "другия" свят. Бихме искали да работим по-продуктивно, с повече страст и да живеем и по същия този начин.

Проучване, публикувано само преди няколко месеца и проведено от изследователи от университета в Мичиган, установи, че едно нещо кара хората да водят дълъг и щастлив живот. Същевременно това нещо е преплетено и с удовлетвореност и максимална производителност в работата. А именно - усещането за цел и смисъл.

Наличието на цел в живота и работата създава усещане за мисия да направите нещо достойно. Целта интегрира кой сте, благодарение на това, което правите. А ако все още не сте сигурни каква е вашата цел в живота, по-добре си отговорете на тези 5 въпроса.

1. Какви са вашите суперсили?

Не бъдете скромни, знаете в какво наистина сте добри. Как можете да използвате тази сила, за да направите нещо наистина добро и стойностно за света или поне за обществото, в което живеете?

2. Какви са вашите ценности и вярвания?

В какво най-силно вярвате и до каква степен това ви помага да ръководите ежедневните си действия? Да останете верни на тези ценности, които не могат да се договарят, е един от най-простите и преки начини да живеете с чувство за цел.

3. Какво бихте правили безплатно?

Обърнете внимание на това, което правите, когато просто губите време. За какво мечтаете? Тези неща, които поглъщат свободното ви време, могат да бъдат сигнали за нещо, което ви е било писано да направите.

4. Кои са били най-щастливите ви моменти?

Какво конкретно правехте в тези моменти? Потърсете дълбоко в спомените си. Знаете, че щастието е целта на всеки човек, но то има различни измерения и форми.

5. Какво сте научили от професионалните си провали и триумфи?

Грешните обрати в кариерата ви са ценни учебни преживявания. Върнете се назад и помислете какво ви е донесло болка и радост на работното място. Какъв човек сте били тогава, как сте се променили към днешна дата?

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички