50 000 лв. ще струва създаването на сайт за българското председателство на ЕС

50 000 лв. ще струва създаването на сайт за българското председателство на ЕС
Източник: Thinkstock/Guliver

Близо 50 000 лв. ще струва създаването на интернет страница на българското председателство на Европейския съюз, което ще се проведе във втората половина на 2018 г. Това става ясно от обявената обществена поръчка от правителството.

Срокът за подаване на оферти е 26 ноември, а изборът на изпълнител ще се осъществи на база “икономически най-изгодна оферта”, съобщава БГНЕС.

Срещу 38 000 лв., без ДДС, бъдещият изпълнител трябва да предостави консултантски услуги, които включват изготвяне на анализ на интернет страниците за подготовката и провеждането на председателство на ЕС на поне четири страни-членки, посочени от възложителя, да разработи концепция за структура и функционалности на страницата на българското председателство, която да има многоезичен интерфейс, да я инсталира на сървър, който ще му бъде предоставен допълнително, да осъществи тестове и да обучи петима служители.

Изпълнението на дейностите трябва да започне след подписването на договора, което, ако не се стигне до обжалване на процедурата, би могло да стане най-рано в края на месеца, за да приключи, както е посочено в документацията на 18 декември т.г., т.е. всичката дейност по така разписаната обществена поръчка трябва да се реализира за срок от около три седмици.

Изпълнителят се задължава да осъществява и техническа поддръжка на сайта до 24 месеца, което означава, че в навечерието на председателството на България на ЕС, ще трябва да се осъществява нова процедура по избор на фирма, която да следи за техническата обезпеченост на интернет-портала, за което ще се плаща допълнително.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.