6 филма, които не бива да пропускате до края на годината


6 филма, които не бива да пропускате до края на годината
Снимка:

5137

След появата на "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", "Warcraft: Началото", "Ловци на духове" и други хитови заглавия по-рано през годината, всички сме любопитни да разберем кои са новите заглавия, които трябва да включим в списъка си с филми за гледане до края на годината. Ето и препоръките на BuzzFeed по темата.

6. Nocturnal Animals – премиера на 9 декември. Това е вторият филм на дизайнера Том Форд, който дебютира като режисьор през 2009 г. със “Самотен мъж“ (‘A single man’). Сюжетът проследява живота на Сюзън Мороу (Ейми Адамс) - собственик на галерия в Лос Анджелес, която е обсебена от романа на бившия си съпруг Едуард Шефийлд (Джейк Джиленхол). Книга е изпълнена с много насилие, което тя интерпретира като завоалирана заплаха за символично отмъщение.

5. The Edge of Seventeen – премиера на 18 ноември.

Хейли Стейнфолд играе тийнейджърка в бруталната и същевременно брилянтна смесица от драма и комедия. Животът на героинята ѝ Надин Бърд се завърта около най-добрата ѝ и единствена приятелка Криста, докато един ден Криста не захвърля всичко, влюбвайки се в по-големия брат на Надин. Умна, самосъжаляваща се, мелодраматична и мрачна Надин изпада в състояние на смесени чувства спрямо предателството на своята най-близка приятелка - гневна и разбираща другата гледна точка едновременно.

4. Things to Come – премиера на 2 декември.

2016 наистина се оказва много силна година за френската театрална и филмова звезда Изабел Юпер. Филмът разказва историята на Натали (Изабел Юпер), професор по философия, чийто брак се разпада, а малко след това и писателската ѝ кариера рухва рязко, поставяйки я в ситуация, в каквато не е била никога в живота си. Битките на една жена на средна възраст, превъплътени на екрана в червенокосата кралица на френското кино, са нещо, което си заслужава да видите.

3. Jackie – премиера на 9 декември.

Току що овдовялата Жаклин Кенеди (Натали Портман) говори за историческите книги, които чете и как всичко написано в тях става общоприета истина. Самата Джаки е на път да моделира историята, създавайте митове и използвайки оръжията на първа дама, която винаги е стояла в сянката на своя съпруг. Джаки Кенеди е представена като жена, която има рядката възможност да се бори с общото възприятие за себе си и се опитва да затвърди значимостта на делото и живота на съпруга си в обществената памет.

2. La La Land – премира на 2 декември.

Поредно съвместно участие на чаровното дуо Раян Гослинг и Ема Стоун. Гослинг играе пианист, чиято всепоглъщаща отдаденост към джаза е едновременно очарователна и унищожителна за героя му Себастиан. Ема Стоун пък се превъплъщава в амбициозната актриса Миа, която спи под портрета на Ингрид Бергман. История за романтици, които се опитват да не се поддават на влиянието на грубата действителност и разочарованията. Филмът е определян като завръщане в бъдещето, където с музика и танцова стъпка се засилва носталгията по миналото, когато осъзнаеш, че времето върви само напред.

1. Moonlight – премиера на 21 октомври.

Филмът на Бари Дженкинс е майсторска многостранна любовна история. История за това как мъжествеността може да се превърне в затвор за едно момче и неговата майка. Сюжетът представя порастването в бедните престъпни квартали на Маями и живота на Хирон (изигран от Алекс Р. Хибърт като малък, от Аштън Сандърс като тийнейджър и от Треванте Родос като върастен), който израства като гангстер и използва този образ като маска за защита на истинската си същност. Филмът следва изкачването до светлите върхове и спадовете до самото дъно на един млад живот.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички