6 глупави грешки, които могат да ви провалят

6 глупави грешки, които могат да ви провалят
Източник: Thinkstock/Guliver

Дори и най-умните и способни хора грешат понякога. От грешка до грешка обаче има разлика, пише Inc.com. Тези няколко трябва да спрете да допускате, ако не искате да провалите кариерата си.

1.Вярвате, че да казваш и да мислиш нещо е същото, като да го направиш.

Планирането и подготовката са ключови съставки от рецептата за успеха, но най-важното нещо продължава да бъде действието. Не можете да извървите пътя към успеха само с мислене и говорене, колкото и да сте умни. Винаги идва момент, в който трябва да запретнете ръкави и да се захванете за работа.

Никога НЕ оставяйте бакшиш в тези държави

Оставянето на бакшиш в заведение е проява на добро възпитание, нали? Не навсякъде. Оказва се, че в някои държави е...

2. Чакате да получите повишение, преди да поемете инициатива.

Ако искате да бъдете лидер, започнете да водите. Не е нужна титла, за да бъдеш лидер. Лидерството по своята същност е свързано с действието, влиянието и способността да постигаш резултати.

6 супер странни забрани от цял свят

Когато пътуваме в други държави, рядко се интересуваме от специфичните им закони. А трябва, защото това може да ни ...

3. Не се изразявате ясно.

В процеса на общуване, човекът, който изпраща съобщението, носи отговорност за това то да бъде получено и разбрано. Трябва да се научите да обяснявате нещата ясно, точно и просто. Прекалено често оставяме на получателя да разгадае нашето съобщение и да разбере какво трябва да направи. Фактът, че вие разбирате това, което сте казали, не означава, че човекът, който получава съобщението, проумява казаното.

4. Не обръщате внимание на чуждото мнение.

За да подобрите собственото си представяне, имате нужда от обратна връзка. Тя ви позволява да разберете какво е минало добре и какво има нужда от още работа. Липсата на обратната връзка може да ви предразположи към развитието на лоши навици, които да намалят вашата продуктивност. Не бъдете този, които си мисли, че знае всичко.

5. Чакате да бъдете готови на 100%, преди да направите опит.

Перфектното е най-големият враг на „достатъчно добре“. Ако чакате докато всичко стане перфектно, никога няма да постигнете каквото и да е било. Добрата подготовка никога не е излишна, но за да постигнете успех, трябва да започнете от някъде. Страхотните възможности не се откриват всеки ден, ако не бъдете напълно готови, преди да направите първата стъпка, може да ги пропуснете.

6. Не делегирате достатъчно.

„Ще стане по-бързо ако го направя сам“ е фраза, която често чувате от хората, които не обичат или не знаят как да делегират. Когато отказвате да делегирате работа, вие ограничавате възможностите на вашия екип до това, което можете да постигнете сами. Все пак, какъв е смисълът да имате служители, ако ще правите всичко сам

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.