6 хобита, които ви представят в добра светлина на интервю за работа

6 хобита, които ви представят в добра светлина на интервю за работа
Източник: iStock/Guliver

Поканили са ви на интервю за работа? Поздравления. Сега трябва да се подготвите. Тъй като на повечето събеседвания задават идентични въпроси, можете да си намислите предварителни отговори. Често мениджърите се интересуват какво обичате да правите в свободното си време, тъй като тази информация им разкрива що за личност сте. Някои занимания обаче ще създадат за вас по-добро впечатление от други, пише Business Insider. Ето кои хобита ще ви представят в положителна светлина.

Йога. Показва, че сте спокойни и винаги контролирате ситуацията.

Екстремни спортове. Те сочат, че сте смел и дисциплиниран човек, който не се бои да поема рискове и не се страхува от неизвестното.

Отборни спортове. Ако ги практикувате, значи лесно се вписвате в колектив и работите с други.

Градинарство. Очевидно обичате природата и имате търпението да отглеждате и да се грижите дългосрочно за нещо.

Фотография. Хората с това хоби са креативни, любопитни, интелигентни. Ако имате собствен сайт или фотоблог със снимки, добра идея е да дадете линк на интервюиращия.

Свирене на инструмент. Това умение ще ви издигне в очите на работодатели, които търсят служители с добра концентрация, отдаденост и дисциплина.

И едно хоби, което НЕ трябва да споделяте – четенето.

Четенето е прекрасно хоби, но не е добре да го изтъквате на интервю. Може би си мислите, че ви представя като интелигентен и успял човек, но всъщност е твърде тривиално хоби и не разкрива много за вас.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.