6 навика на наистина щастливите хора


6 навика на наистина щастливите хора
Снимка: iStock/Guliver

3634

Щастливите хора имат излъчване, което ги прави притегателна сила за околните. Те имат и определени навици и черти, които им помагат по-лесно да се справят с трудностите, пише BrightSide. Ето някои от тях:

1. Винаги са дружелюбни

На щастливите хора не им пука как изглеждате или къде сте родени. За тях просто е достатъчно, че могат да се посмеят с вас, че се чувстват добре в компанията ви. Освен това не се срамуват и не се скъпят да отделят няколко минути, за да благодарят.

2. Не се тревожат за мнението на околните

Щастливите хора не позволяват на онези, които са в лошо настроение или с негативна гледна точка за света, да повлияят на начина, по който се чувстват . Каквото и да им казват те, то изтича от тях, както водата от гъската. Знаят, че достоен човек е не този, който няма недостатъци, а този, който има достойнства.

3. Примиряват се с факта, че не всичко на този свят е съвършено

Щастливите хора знаят как да контролират копнежите си за съвършенство – наясно са, че това не е нещо, което може да бъде гарантирано. Не се наказват в случаите, когато не всичко преминава по план. Вместо това се гордеят с постиженията си.

4. Дават своя принос към света

Един от най-ефективните начини да се почувствате по-щастливи, е като промените света около вас. Това може да се постигне с нещо простичко – например като помогнете на човек в нужда, направите комплимент или се усмихнете на непознат.

5. Живеят в настоящето

“Преживях много страшни неща в живота си, някои от тях се случиха наистина” е фраза на Марк Твен, която е подходяща за случая.

Щастливите хора не чакат да дойде петък вечер или неделя сутрин. Не са в постоянно очакване на покупката на автомобил или на нов апартамент. Не се надяват на пролетта, лятото, есента, зимата. Най-ужасната грешка е да мислиш, че живееш, когато в действителност вегетираш в очакване на живота.

6. Не спират да учат

Любопитни са и се стремят да научат новите неща в света и за хората, които го населяват. Винаги има неща, които не знаем. Интересът към живота дава енергия, помага ни да създаваме нови идеи, действа положително на мисленето ни и прави дните ни по-наситени и ярки.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички